Buell Forum           Buell Service Manuals           Buell Parts           Contact Us           Erik Buell Racing           Member's Buell Pics
Remember Me?
Buell Forum / Buell XB Forum / Buell 1125CR / studdering after loose possitive cablei
[Posts:  1273 | Reputation:  19] Registered User
[?]   Posted:  20 Nov 2012 18:41
I have acquired a studder from idle to 4500 rpm.. a few days ago my lights would flicker when I hit a bump and that's when the studdering started..  I found that the positive battery connection was loose.. I tightened it and at the same time I also reinstalled the inner airbox..  would the inner air ox cause this or does the tps need reset.. k and n is on order..
[Posts:  5107 | Reputation:  26] Registered User
[?]   Posted:  20 Nov 2012 19:20
I'd reset TPS, and check plugs.  I had an issue with a loose cable that caused some stumbling and backfiring then no starting.  I changed plugs and it was fixed.
[Posts:  1273 | Reputation:  19] Registered User
[?]   Posted:  20 Nov 2012 20:03
ill see what that does.. thanks
[Posts:  56 | Reputation: Unranked] Registered User
[?]   Posted:  20 Nov 2012 22:11
i had the same exact problems i changed my plugs and cleaned off the battery terminals that seemed to do the trick
[Posts:  1273 | Reputation:  19] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 05:05
is it a pain in the a++ to change them like on xb....
[Posts:  5107 | Reputation:  26] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 08:35
It's not too bad.  Need a wobble joint, search for the DIY on changing plugs.
[Posts:  1273 | Reputation:  19] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 09:00
The weather is nice here today so I'm just gonna pull the inner air box off and see what it does.. then I see about the plugs.    What plugs does the 1125 platform like
[Posts:  5107 | Reputation:  26] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 09:14   Last Edited By: snrusnak
Shit man I'm sorry....didn't realize you had an 1125.  I'd bet almost all of here that responded are thinking you have an XB...
[Posts:  1273 | Reputation:  19] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 09:20
Ha. That's why I posted under 1125cr forum....
[Posts:  5107 | Reputation:  26] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 09:42
yeah I have a problem with reading thread sections....I don't
[Posts:  3521 | Reputation:  78] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 11:28
If you can change your plugs without taking the frame off i want to see. Even with a wobble joint there is no way you can get that long ass sparkplug socket down there.

I have to do a valve adjustment so ill check the plugs then.

I am curious to see how you do it.
[Posts:  5107 | Reputation:  26] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 14:43
Sorry like I said I thought he was talking about an XB......my bad

Reading is hard...
[Posts:  1882 | Reputation:  55] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 20:56   Last Edited By: BuellyBagger
bet i could do it   i like a challenge!

I'm bettin u dont have a fouled plug.  I'm guessin since u had intermitent   voltage loss that somethin is just outa wack in the air/fuel in the ECM and a TPS reset and a lil ride might remedy.  I dont know really that much about the F.I. on the 1125's but dont they learn while running??
[Posts:  1273 | Reputation:  19] Registered User
[?]   Posted:  21 Nov 2012 22:12
Its got a little better

Welcome to our Buell forum! Shop performance motorcycle parts.

Buell Forum Home           Privacy Policy           Buell Links           Contact Us
buell xb motorcycle parts footer