PDA

View Full Version : Urgent Oil question Part2



BKKBuell
03-30-2010, 10:42 AM
I drained the oil, exchanged the oil filter, filled the new filter half and the rest of the 2,4l of oil into the oil tank... Start and off... The dipstick shows nominal oil level but the oil pressure lamp remains for up to 2 min after switching off... IS THIS AN ISSUE

kalifornia
03-30-2010, 11:09 AM
XB engine 2 1/2 quarts (including) oil in filter. your post says Liters, Im assuming you meant to type quarts. I think cold oil level barely shows on the dipstick. but the c.e.l. is not good. wish I knew more sorry.

josh909
03-30-2010, 02:10 PM
true...make sure you always check when hot cause cold doesnt show up very well, and if you fill it til it does you will have a problem!

RT Performance
03-30-2010, 02:17 PM
what the oil light remains on for 2 minutes after u start it?
or comes on when you shut it off?

BKKBuell
03-31-2010, 02:18 AM
The manual says 2,5 quarts (2,4l) incl 4 ounces (0,12l) for the oil filter... That’s what I filled in. The dipstick level is at a hot engine and the light remains on for 2 min after switch off. After I rode a about 50 km it got better and I noticed no unusual things... I believe even that the engine is a bit cooler now and runs at lower noise from the valve mechanism... still at least 60 sec the light remains on after switching off...

kalifornia
03-31-2010, 08:18 PM
sorry man, if the light is shutting off a few seconds after start up you should be fine. heck I didnt know lights could stay on after shut down.

BKKBuell
04-01-2010, 04:44 AM
After 350 km all normal... Ignition off, light on after 2-5 sec... And engine is running fine

willyam1
04-01-2010, 07:33 PM
The light comes on after the bike is turned off on mine too. As long as the light is off when the engine is running you should be fine.