PDA

View Full Version : got ecm spy I NEED HELP!



mptracing
04-01-2010, 08:28 AM
[confused]i got ecm spy cable on ebay....hooked it up to my s3t didnt do anything else but reset the tps....now the bike wont run:( at all....i can get it to Idle if i togle the switch and the fuelpump is cycling but after about 6 sec it chugs and shuts off
i cant believe it [confused] can any one help me?

dallasb
04-01-2010, 01:14 PM
sounds like a faulty tps reset.

edipis
04-01-2010, 01:19 PM
It took me 4 times to get a good tps reset once. Also, gently hold the throttle closed while doing it.

mptracing
04-01-2010, 04:41 PM
ok i have tried to reset a few times now....seems weird but the numbers never change.... no matter what position i do the reset in all 3 numbers stay the same[confused]

dallasb
04-01-2010, 05:01 PM
did you click the keys on the top left of the screen before doing the tps reset?

mptracing
04-01-2010, 07:24 PM
yes i did....[confused]

Alfatango1
04-01-2010, 07:32 PM
Check the com port to see if program recognizes a connection.

mptracing
04-01-2010, 07:39 PM
yes it dose....i can get everything to communicate...
and for the short time it runs it is communicating....

willyam1
04-01-2010, 08:06 PM
Bummer. I am about to order the cable and do the tps reset. I hope you figure out what happend. Good luck

dallasb
04-01-2010, 08:40 PM
Bad battery? [confused]

mptracing
04-01-2010, 09:13 PM
cranks good....acording to the ecmspy it is @ 12.5
with the key on
i jus noticed thoinlet air temp reads 125c.[confused]

mptracing
04-01-2010, 09:19 PM
inlet air temp

nativeXb12Rbuell
04-01-2010, 10:23 PM
did download the proper driver for the cable to work with your computer?

do you have windows XP, vista , or windows 7 ?

mptracing
04-02-2010, 12:32 AM
xp....i loaded the driver that that came on the cd that came with the cable

mptracing
04-02-2010, 12:50 AM
can anyone send me the stk eeprom to compare to my stk eeprom?

Alfatango1
04-02-2010, 01:14 AM
OK, on your adjustment cable unwind it way out, like if you zero out the TPS keep going out about five turns. Then hit TPS reset. Now bring TPS % up to around 5.1. Now start the bike. This should idle pretty good, adjust to around 1000 rpm.

mptracing
04-02-2010, 01:23 AM
did that ...no diceall the way out it reads
0 deg/0%/.85v....reset still reads the same...
@ 5.1 the screw is all the way in!
reads 4.6deg/5.1%/1.31v
and my lil closed loop window says tps13

mptracing
04-02-2010, 01:27 AM
an still not running....barely idles and will not accept throttle....i shoulda just left well enough alone:(

Alfatango1
04-02-2010, 02:27 AM
Hmmm, don't panic yet. You may need to the the procedure I mentioned again but back the cable all the way out after it hits zero. You'll need room after the 5.1 to adjust idle so if it's all the way in you wont be able to.

mptracing
04-02-2010, 02:37 AM
i backed it out till the butterfly got stuck .....
did it again and even after the reste the numbers r still the same....[confused]

Stevenc150
04-02-2010, 04:54 AM
can anyone send me the stk eeprom to compare to my stk eeprom? EEPROMs (http://www.buelletinboard.com/forums/attachment.php?attachmentid=4570&d=1265426082) [up]

Alfatango1
04-02-2010, 05:14 AM
i backed it out till the butterfly got stuck .....
did it again and even after the reste the numbers r still the same...
Are you adjusting with the air scoop on or off? The cable can be a bitch if it's not straight as it can get kinked. I take the scoop off cut the zip tie and adjust with the cable as straight as possible. I've had the same issue as you and my cable was binding and not turning.

mptracing
04-02-2010, 06:04 PM
this is on a s3t.... it is a screw....and i have to lift the gas tank off

willyam1
04-03-2010, 10:45 PM
Are you still having trouble?

mptracing
04-03-2010, 11:22 PM
havent got it running yet.....fustrated![confused]

mptracing
04-04-2010, 05:27 AM
can anyone send me the eeprom for a 99 s3t???

mptracing
04-06-2010, 02:16 AM
ok nevermind....i fixed it my self....aparentlt the s3t stk ecm is not compatible to the ecmspy set up....i got a race ecu for a x1 and it runs great and the ecmspy software works as well as expected.....thanks for all the help!

Alfatango1
04-06-2010, 02:27 AM
Glad you got it working. Nothing as frustrating thinking you mucked something up.

thomas_cronan
06-02-2010, 12:32 PM
it will work with a 99s3t, i have one and got it to link up and reset tps. my bike like to run a bit lean and break up at low end and ruff off idle but pulls strong after it breaks up. has anyone got the data logging to work?
Thomas