Results 1 to 7 of 7

Thread: Buell X1 won't start 99

  1. #1
    The bike ran great ...A little bit of a cold starter .....I changed clutch cable now it don't start...Turns over strong sounds like it's gonna start almost catches 2-3 times and then no more.....has new plugs with spark...has fuel in the fuel filter ....but won't start any help will be appreciated...Thanks

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,317
    Start with the basics. Shifter in Neutral. Check the Neutral Safety Switch if one is on the bike. Precharge the battery to have good power before starting. Battery Terminals clean and snug. When something like this happens it was either something coming up to be fixed OR work done and just got overlooked by accidently.
    Clutch Cable may be still in need of Adjusting and could be slightly dragging, the Starter just enough to keep it from starting. Please be sitting on the bike so if a jolt or starter catches it wont pull forward causing problems. A pit Stand comes in handy for getting rear of bike up to check this type of problem when working along. Recheck your work it may be a small adjustment .Jimi*

  3. #3
    Senior Member 08herobolt's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Saginaw, MI
    Posts
    549
    Kingdom I'm running into the same issue. My buddies 99 won't start either. No work was done to it though. The fuel pump and injectors spray, batteries good, connections and wiring sound, power and ground is fine, gas is good, lines have been cleaned out and the filter changed. Could someone tell us whether these things are just really cold blooded? My XB doesn't have this issue.
    thanks,
    JP

  4. #4
    Senior Member pur pony's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Connecticut for now....
    Posts
    1,331
    JP... check the kick stand switch. I can't remember if the bike is stone dead when that fails or if it will still crank over. Mine went and I bypassed.

  5. #5
    Senior Member 08herobolt's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Saginaw, MI
    Posts
    549
    Pur, I already bypassed it. I pulled the injectors and hit the system to see if there is flow. There wasn't any. Either injects or fuel pump. Only happens in the cold so I'm thinking the pump since it won't even prime or move fuel. Time to drop cash on a pump.

    Kingdom, not trying to jack your thread. Just figured I chat here in case it helps you too bud.

  6. #6
    Senior Member 08herobolt's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Saginaw, MI
    Posts
    549
    Kingdom, did you ever find the issue? We ended up finding an issue with the fuel pressure regulator. Got a new one and now it runs like a champ.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    1

    1999 X1 hard to start

    Hi there,I have a 1999 X1 and it has just decided to become hard to start,good spark,fresh fuell,good battery ,I can here fuel pump priming but just doesnt want to even look like wanting to fire!Eventually it will fire after Iv primed it a bunch of times.When it running it doesnt miss a beat!and starts straight away after a run!any ideas ?cheers



Similar Threads

  1. HELP!! MY BUELL WON'T START
    By chezzy454 in forum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 07-23-2014, 03:57 PM
  2. Buell won't start
    By Niflette in forum Technical Issues with the Forum
    Replies: 1
    Last Post: 05-04-2014, 02:50 AM
  3. Buell won't start in 1st?!?
    By Naibaf82 in forum Buell Lightning XB12S, XB12Ss, CityX, XB12Scg
    Replies: 6
    Last Post: 07-17-2013, 06:12 AM
  4. my buell not start. pls help
    By vrontis69 in forum Buell Lightning XB12S, XB12Ss, CityX, XB12Scg
    Replies: 29
    Last Post: 11-21-2010, 09:13 AM
  5. buell not start after fall down
    By gianiko in forum Buell Lightning XB12S, XB12Ss, CityX, XB12Scg
    Replies: 6
    Last Post: 10-17-2010, 08:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •