Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: 2008 Uly starts but wont run....help!

  1. #21
    Update: I started replacing parts out of frustration hoping I would get lucky. So far I have replaced the following,
    Fuel injectors
    Throttle positioning sensor
    Crank position sensor
    ECM from IDS programmed for my bike
    Intake gaskets
    Spark plugs
    Did a compression check 125psi in the front 130psi in the rear

    Nothing changed. Still barely starts! Any suggestions on what I should change next? Fuel pump? O2 sensor? What's left but the wiring harness.

  2. #22
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    545
    Holy shotgun approach 😱

  3. #23
    Senior Member lunaticfringe's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    AmishLand, PA.
    Posts
    7,488
    Quote Originally Posted by Wile E Coyote View Post
    Update: I started replacing parts out of frustration hoping I would get lucky. So far I have replaced the following,
    Fuel injectors
    Throttle positioning sensor
    Crank position sensor
    ECM from IDS programmed for my bike
    Intake gaskets
    Spark plugs
    Did a compression check 125psi in the front 130psi in the rear

    Nothing changed. Still barely starts! Any suggestions on what I should change next? Fuel pump? O2 sensor? What's left but the wiring harness.
    did you perform a tps reset? must be performed when replacing it along with your new ecm. procedure for 08 and up is:

    - Turn on the key.

    - Set the kill switch to the run position.

    - Do NOT start the engine. Rotate the throttle from fully closed (gently forced closed) to fully open (gently held open), and then back again to closed (gently forced closed).

    - Repeat 3 times. Hold each position (fully open, fully closed) for 1 full second.

    - Turn the key off and on.

  4. #24
    Yes I did a TPS reset but I did it again just to make sure. No changes. Thanks for the suggestion.

  5. #25
    Senior Member lunaticfringe's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    AmishLand, PA.
    Posts
    7,488
    Quote Originally Posted by Wile E Coyote View Post
    Yes I did a TPS reset but I did it again just to make sure. No changes. Thanks for the suggestion.
    have you verified that the TB assembly is tight and secure and attached with all hardware? other board member had your symptoms earlier this month and it was a TB coming loose. other than that i'm at a loss.

  6. #26
    Yes everything's good but I decided to test the coil and I am only getting .01 ohms primary and I think spec is around .05? Maybe that will be my next purchase.

  7. #27
    Update: I shot some starting fluid down the throttle body and it started for about 5 seconds. So I tested the fuel pressure and was at 10 psi. So I got the parts to rebuild the fuel pump. When I took it apart I discovered the filter sock had completely turned to crap. Anyway I rebuilt the pump and it starts and idles great, I haven't had a chance ride it yet but it looks promising. The old pump was working just good enough to start it but not to keep it running and that's what was throwing me off.

  8. #28
    image.jpg
    Attached Images Attached Images

  9. #29
    Senior Member BuellyBagger's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Nebraska City, NE
    Posts
    3,481
    Quote Originally Posted by Wile E Coyote View Post
    Update: I shot some starting fluid down the throttle body and it started for about 5 seconds. So I tested the fuel pressure and was at 10 psi. So I got the parts to rebuild the fuel pump. When I took it apart I discovered the filter sock had completely turned to crap. Anyway I rebuilt the pump and it starts and idles great, I haven't had a chance ride it yet but it looks promising. The old pump was working just good enough to start it but not to keep it running and that's what was throwing me off.
    Proof positive you should check the big ticket items first before any parts replacement or minute diagnostics...
    Fuel
    Air
    Spark
    Compression

    Glad to see u seem to have found your issue!



Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •