Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Help! My 2007 XB12ss died on me

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    3

    Exclamation Help! My 2007 XB12ss died on me

    Hi guys,

    I am new to the biking world and this forum and really hope one of you will be able to help me out!

    I was riding my 07 xb12ss on the freeway, nothing crazy, just going back home when I started to feel something wrong with my throttle.
    I was giving gas but the bike didn't respond to it, making weird noises.
    I checked my dashboard and saw my speedometer and RPM going crazy, basically going all over the place, the lights on it were acting up too as they appeared very weak, then the bike literally stopped working, it completely shut down, while riding. I pressed my lever and was able to still roll without power.
    I stopped on the side of the freeway and tried to let it cool for a second, as I didnt understand what was wrong.
    I tried to start it again after 2 minutes and it worked fine, I got to go home safe and turned off the bike, but since then it hasn't even been able to start.
    so here's what happens when I try to start it. I turn the key in, the lights on the dashboard are very weak, the frontlight BARELY works, I can't hear the pump working, and when I try to push the starter, absolutely nothing happens, no click, no noise, nothing.

    I would've thought that my battery was dead but I never seen a bike or car stop while on the road!
    If you can help me with this it'd be amazing.
    Thanks to you all!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    981
    Quote Originally Posted by frenchie View Post
    Hi guys,

    I am new to the biking world and this forum and really hope one of you will be able to help me out!

    I was riding my 07 xb12ss on the freeway, nothing crazy, just going back home when I started to feel something wrong with my throttle.
    I was giving gas but the bike didn't respond to it, making weird noises.
    I checked my dashboard and saw my speedometer and RPM going crazy, basically going all over the place, the lights on it were acting up too as they appeared very weak, then the bike literally stopped working, it completely shut down, while riding. I pressed my lever and was able to still roll without power.
    I stopped on the side of the freeway and tried to let it cool for a second, as I didnt understand what was wrong.
    I tried to start it again after 2 minutes and it worked fine, I got to go home safe and turned off the bike, but since then it hasn't even been able to start.
    so here's what happens when I try to start it. I turn the key in, the lights on the dashboard are very weak, the frontlight BARELY works, I can't hear the pump working, and when I try to push the starter, absolutely nothing happens, no click, no noise, nothing.

    I would've thought that my battery was dead but I never seen a bike or car stop while on the road!
    If you can help me with this it'd be amazing.
    Thanks to you all!
    Likely a battery gone bad... or you had a loose cable. Charge the battery (with a real charger not a trickle charger) and take it to get load tested. Check your grounds, and also check your charging system to ensure that it is actually charging.

    On a vehicle with fuel injection, the computer and other electronics requires a certain voltage for it to work properly.
    Last edited by 34nineteen; 01-29-2019 at 06:09 PM.

  3. #3
    Senior Member Silverrider's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    2,415
    I would go with what 3419 said and check for a loose cable and check your grounds.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    3
    Thanks guys, I took my battery out and will bring it to a store to charge it or just see if it's still good just to be sure, but it seemed strange that the bike shut down while I was riding, I don't know anyone this happened to.
    I'll keep you updated anyway if anyone has the same problem as I do.

  5. #5
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    6,183
    That will happen if your charging system dies. It will drain the battery while riding until it is totally dead.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Central Soviet state of new jersey.
    Posts
    1,703
    X2 what Silver and everyone else said, why ?? Because the same thing happened to me !







    You will find me behind door number 3 vvvvvvvvvvvvvvvvv!
    Last edited by njloco; 01-30-2019 at 12:12 PM.

  7. #7
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    6,183
    No offense to fenchie personally but any thread titled "HELP!..." is bound to be a cluster-f**k.


  8. #8
    Senior Member GregoXB's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,457
    Once you get the battery sorted, check your VR and stator with a multimeter. Ensure that your charging system is working, otherwise it will happen again. Like cooter said....

  9. #9
    Senior Member lancruza's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    King, NC
    Posts
    311
    Welcome frenchie. Go to this thread and scroll down to the post by lunaticfringe. Very good detailed info. - Peace awt

    https://www.buellxb.com/forum/showth...harge-question

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Central Soviet state of new jersey.
    Posts
    1,703
    Isn't the 77 connector on a 12SS behind the left side air scoop ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ?



Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •