Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 51

Thread: 09 xb12 SS. Wont start

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    25

    09 xb12 SS. Wont start

    Hey guys i run in to some trouble with my bik it wonít start, and if it starts it runs like crap Iíve tried everything I know and can to fix it but it doesnít help. It back fires through the inlet both pops and fire it doesnít take the gas very well at all. I just put in new inlet seals spark plugs wires Iíve fix ore changed every ground wire on the bike to no help. It seams like if I test the coil with emcdroid it fires a spark on both sides no problem. But if I use the start button no spark come on the plugs ore only some times any ideas to help

  2. #2
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    6,840
    Have you tested the CPS?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    25
    Im very New to the buell World sŚ Im lerning as fast as i Can I font know What cps stands for

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    3
    Same problem here

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    25
    Okay that sucks. Does anyone know if the tilt sensor ore kick stand sensor cuts the spark

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    25
    Cps crank position sensor ? O

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    California
    Posts
    417
    how does your fuel pump sound?

  8. #8
    Senior Member Silverrider's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    2,568
    Welcome Kevin , Glad you made it over here, Gotta get that 09 running, These guys are good .

  9. #9
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    6,840
    With no information to go on, all we can do is guess, just like you're doing. We could get lucky?

    Sounds like you are saying you test for spark at the plug wires and have it, but when they are reconnected it coughs and sputters while cranking (but won't start). Yes?

    Did it run well before you changed the intake seals?

    Do the free and easy stuff first.
    1) Get the service manual free .pdf download. It will have all the test procedures in it.
    2) Perform a spark plug self cleaning procedure.
    3) Remove the airbag bottom plate and re-check your work.
    4) Make sure there is actually good fuel in it






    *As a total guess,I think the spark plugs are fouled.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    25
    Fuel pump sounds good No change on it



Page 1 of 6 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •