Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 35 of 35

Thread: Noisy Girl

  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    1,175
    Quote Originally Posted by pdksh View Post
    Its now an official love hate relationship!!!

    topped up the oil and coolant and left the charger on over night. First thing this morning I pressed the starter button and she started right up!
    I wished it was that easy
    I left the crank inspection cover off and in about 10 seconds of running, half a quart of oil ran onto the floor. I expected a trickle BUT!!!
    Mopped up the oil, pressed the starter button and off she roared to life again
    After 10 minutes of running she stalled dead and posted "COMM ERROR" and "THEFT ERROR"
    I WISH someone was stealing it at this point! I traced every wire and reseated the ECM and the Frame to pod connectors, still receiving COMM and THEFT errors. No Love.
    At one point it attempted to start but behaved like it had a dead battery. The battery is OK (13v) and the cables were tight. I traced the main ground wire to the frame (runs above the swing arm) and found the ground wire "not tight". I added a star lock washer and tightened the main ground.
    Turned the key, the bike cycled up, touched the starter button and VAROOM!

    Not 100% sure if the COMM/THEFT error is resolved but the dash board reported a 14v and I measured 14v at the battery at idle. I did the charging rotor upgrade and removed the Harley wire harness in the spring so I'm not expecting any voltage issues.

    This bike has had me in the fetal position, rocking and crying. My wallet is a lot lighter. My knowledge about the liquid cooled Rotax motor has significantly improved. I'm not sure if this motorcycle has lost it's will to live OR if it just hates me. I'm considering taking it to family counselling. This has not been a pleasant BUELL season for me, and for some insane reason I'm considering buying an EBR1190RX!!! I totally need to go to counselling.

    I'm very greatefull to the BUELL online community, the good folks at buellxb and badweatherbikers have been an incredible aid. Both mechanically and encouraging. I have found a 2008 1125r with 1000 miles... hmmm... I'm sold on the 1203cc Thunderstorm motor, but I want the power that only the liquid cooled 1125/1190 can provide.
    Is there a cure for being a BUELLAGIN!

    The SAGA continues...

    oh an the oil that leaked out of the inspection cover totally ruined my fresh muffler paint job!!!

    Attachment 12281
    I've heard of the COMM/THEFT message coming on when there is voltage issues. Sharp thinking on your part nailing it down so quickly.

  2. #32
    Senior Member pdksh's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Ontario
    Posts
    211
    Itís a Buell - 99% of the time electrical problems are ground related. - Do I owe Lunitic a royalty?
    That doesnít stop dealers from replacing ECMs. Iíve heard of entire wire harnesses being replaced to fix gremlins. Makes me wonder....
    Anyhoo it was the cheapest route. Iíve spent this weeks bike parts budget.

  3. #33
    Senior Member pdksh's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Ontario
    Posts
    211
    All buttoned back up. The 1125cr is running, I still can't get over the sound. It sounds like a handful of bolts are rattling around in a coffee can. To be fair I must have adjusted my XB's primary chain 38 times the first month I owned it.

    IMG_2107.jpg

    https://youtu.be/LeDMUPcrQ-k

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    1,175
    Did you ever figure out what triggered the meltdown?

    A handful of bolts doesn’t sound right.

    You should post a video for us to listen to.

  5. #35
    Senior Member pdksh's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Ontario
    Posts
    211
    Yes, I think Iíll do that, post a video. I hear a noisy valve train, not the slapping/clapping that I did before. The issue was a valve shim that slipped out. I donít know why it slipped out. I did use a shim that put the measurements to the loose end of the tolerance. That shim then interfered with the exhaust valve. Then BOOM! Followed by silence



Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •