Results 1 to 4 of 4

Thread: brake light only works on front brake, no rear signal to light

  1. #1
    Member JonDredd's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    43

    brake light only works on front brake, no rear signal to light

    Both the front and rear brakes work, and the brake light operates normal when I use the front hand brake. The rear pedal does not send a signal to operate the brake light. After looking it over, I think the wire is broken inside the insulated wire, right at the top of the "banjo bolt" on the top of the master cylinder behind the right heel guard. I have not started to take anything apart yet, but I was wondering what the best fix for this will be? Can I repair the wiring or do I need to get new parts?

  2. #2
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    7,699
    Save yourself the headache for $23:

    https://sphdonline.com/products/h020...-xb-models-b2p


  3. #3
    Member JonDredd's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Maryland
    Posts
    43
    Thanks Cooter!

    it looks like I can detach the end of this cable, and remove it at the banjo bolt without needing to remove the entire master cylinder and heel guard....
    is that correct?
    Or is there a good reason to go through the extra effort?

  4. #4
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    7,699
    Ya the banjo bolt IS the switch. Don't forget to bleed it. Good luck and happy riding!



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •