Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 32 of 32

Thread: Code 13 Always lean

  1. #31
    Senior Member mmcn49's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Small Island in Puget Sound, WA
    Posts
    270
    Quote Originally Posted by The Pilot View Post
    I have the most current version of ECMspy, but the tune was uploaded with ECM droid as sent to me with no changes. Only got spy just to make sure the map was not jumbled up like I have seen happened to some other people after I found out I had a problem.
    I've used the old ECMSpy & MLV to tune with good results. With the old ECMSpy you're able to get a 3D view of the fuel and timing maps. Comparing the maps makes it pretty easy to see where there are substantial differences. If you know the approximate throttle position and RPM where the issues are happening, you can smooth out cells in the problem area.

  2. #32
    Junior Member
    Join Date
    May 2020
    Posts
    5
    Okay, having read through this thread, arguments and tuning aside, I have the same problem and have done the same things on The Pilot's list. The only difference is that I'm running an APH exhaust but free-flow none the less. I have also gone back and forth with stock vs race eeprom. the problem always remains. I've also renewed inlet seals. Even got the standard ones to seal! Third attempt, anyway. My plugs, however, confirm that the rear cylinder is running a bit lean and the front is running rich. I've disabled the O2 sensor making changes by taking off open and closed loop learn and setting the max afv and ego corrections to 100. So, where now? would/ could a head gasket leak cause this intermittent fault and lean code? Any other ideas?

    Thanks.



Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •