Results 1 to 6 of 6

Thread: Running rough 1500-2000rpm

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    3

    Running rough 1500-2000rpm

    Hello all, I have a 2008 xb12ss. Previous owner let it sit for a long time. Got it going with fresh gas. Eventually fuel pump gave out on a ride and bike died. Replaced the pump, injectors and plugs, new air filter, reset everything, and did breather mod. Starts right up and revs up but has noticeable hesitation at that rpm when riding and feels rough. And front can seems to be running really hot. When checking some parameters with ecmdroid while idling I get
    spark2 8.52
    Spark1 16.72
    Afr1 115
    Afr2 87
    Are these normal numbers?
    Thanks

  2. #2
    Senior Member 34nineteen's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    2,069
    Quote Originally Posted by devin23 View Post
    Hello all, I have a 2008 xb12ss. Previous owner let it sit for a long time. Got it going with fresh gas. Eventually fuel pump gave out on a ride and bike died. Replaced the pump, injectors and plugs, new air filter, reset everything, and did breather mod. Starts right up and revs up but has noticeable hesitation at that rpm when riding and feels rough. And front can seems to be running really hot. When checking some parameters with ecmdroid while idling I get
    spark2 8.52
    Spark1 16.72
    Afr1 115
    Afr2 87
    Are these normal numbers?
    Thanks
    Probably needs intake seals also. Have you checked ALL of the grounds to be sure they were clean and tight. That will cause driveability problems as well.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    3
    I've checked the grounds a couple times, but I will check for seal leakage today, just found a video on it. Thank ya

  4. #4
    Senior Member 34nineteen's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    2,069
    There is another thread about a Uly windscreen, but its really about a grounding problem. Read his story about how grounding issues were affecting the engine running, and the below true account of an actual conversation (that may or may not have happened).

    Cooter: what'cha doing?
    Me: Cleaning all of my ground connections as a basic maintenance.
    Cooter: thats stupid. why would you do that? you never have grounding issues.
    Me: Exactly!
    Cooter: Your fridge is out of beer again.
    Me: You jerk!

  5. #5
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    8,048
    It's your fault for not locking it

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    3
    Yup checked the grounds behind the windscreen as well. And I did the test where you spray around the intake seals and nothing changed. And I took the airbox off and made sure the rubber intake boot thing was secured to the throttle body right



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •