Results 1 to 8 of 8

Thread: Loss of power 4000-5500 rpm

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    1

    Loss of power 4000-5500 rpm

    I have a 08 xb9sx with 16k on the clock. She starts right up and runs great...except when I get on the throttle and bring her up to 4-5500 rpm she really hesitates to rev higher. Like a weak surge then when I really pin the throttle and she works past it she picks up like a bat out of hell. Any ideas of what it could be??
    Any help would be much appreciated.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Boynton Beach, FL
    Posts
    59
    The first step is always to check the AFV to see what the ECM has adjusted itself to, then act accordingly. It's probably running lean like most Buells. Don't change any parts until you've done some simple diagnostics. It's VERY quick and easy to do.
    rev-mo.com/afv
    rev-mo.com/efitroubleshoot
    rev-mo.com/resources

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vancouver WA
    Posts
    125
    My SS was doing the same thing a tiny drop of locktite on the battery connector bolts to keep them tight and cleaning grounds solved the issue. Follow the KISS principle First then get into your electronic diagnosis.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    North Texas
    Posts
    165
    I have a dramatic power loss at around 10k. Any ideas? :{

  5. #5
    Senior Member 34nineteen's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    lunatic_fringe is ___________ my spirit animal
    Posts
    3,330
    Quote Originally Posted by kz6fittycent View Post
    I have a dramatic power loss at around 10k. Any ideas? :{

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    209
    Quote Originally Posted by kz6fittycent View Post
    I have a dramatic power loss at around 10k. Any ideas? :{
    TPS Reset

  7. #7
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    9,173
    Quote Originally Posted by kz6fittycent View Post
    I have a dramatic power loss at around 10k. Any ideas? :{
    Sell that Ninja and get a Buell?

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    209
    Any resolution to this? Was there any coughing/backfiring at 4.5k-5k, or just sluggish? Aside from what's been mentioned, a fuel pressure test may be a good idea to test your fuel pump. Mine XB12S used to have a bit of a hiccup sometimes at higher rpm's, then started actually cutting out and popping around 4k-5k, and eventaully threw a timing sensor code. just replaced it and revs perfectly through to redline now.



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •