Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: speedo stopped working mid ride

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    North Texas
    Posts
    185
    The only problem I have with mine (off-topic) is that it's off. Says I'm rolling about 5mph faster than I am. That's true of a lot of bikes, though.

    34nineteen, did replacing the sensor make any noticeable difference (if applicable)?

  2. #12
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    9,258
    Possible someone put the needle on wrong at one point? Otherwise, its an electronic stepper motor. No calibration other than the tone wheel at the final drive of the trans (12 and 9 are different).

  3. #13
    Senior Member 34nineteen's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    lunatic_fringe is ___________ my spirit animal
    Posts
    3,374
    Quote Originally Posted by kz6fittycent View Post
    The only problem I have with mine (off-topic) is that it's off. Says I'm rolling about 5mph faster than I am. That's true of a lot of bikes, though.

    34nineteen, did replacing the sensor make any noticeable difference (if applicable)?
    It just made the speedometer act normal. Before that it was all over the place.

    Strangely, after I replaced it, the bike did start running correctly. I talked to upaero about this, and he agreed with me that the speedo sensor was just there to drive the speedometer and had no effect on the how the bike runs. It was still very odd/coincidental though.

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    North Texas
    Posts
    185
    Quote Originally Posted by 34nineteen View Post
    It just made the speedometer act normal. Before that it was all over the place.

    Strangely, after I replaced it, the bike did start running correctly. I talked to upaero about this, and he agreed with me that the speedo sensor was just there to drive the speedometer and had no effect on the how the bike runs. It was still very odd/coincidental though.
    Interesting...

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    North Texas
    Posts
    185
    Quote Originally Posted by Cooter View Post
    Possible someone put the needle on wrong at one point? Otherwise, its an electronic stepper motor. No calibration other than the tone wheel at the final drive of the trans (12 and 9 are different).
    Yeah it's unfortunate that it can't be calibrated - because that'd be awesome.

  6. #16
    Senior Member Barrett's Avatar
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    AmishLand, PA
    Posts
    280
    Quote Originally Posted by kz6fittycent View Post
    Yeah it's unfortunate that it can't be calibrated - because that'd be awesome.

    it can be.

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    May 2020
    Location
    North Texas
    Posts
    185
    Quote Originally Posted by Barrett View Post
    it can be.
    You mean with Part No. HD-41354?

    I ain't got one of those. So, I'll rephrase - I CURRENTLY can't calibrate MY speedo.



Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •