Results 1 to 7 of 7

Thread: RPM does not work

  1. #1

    RPM does not work

    Hello,

    Good day. I have an 06 Xb12 Ulysses.
    Today I noticed that the RPM does not read. When I switch key position to on. I get the early sweep. Both RPM and Speedo sweeps to the right. However after starting the bike. The RPM does not read. It stays at zero. What could be wrong.

    Thank You

  2. #2
    Senior Member 34nineteen's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Buc-ees
    Posts
    3,938
    Quote Originally Posted by samuelseggs View Post
    Hello,

    Good day. I have an 06 Xb12 Ulysses.
    Today I noticed that the RPM does not read. When I switch key position to on. I get the early sweep. Both RPM and Speedo sweeps to the right. However after starting the bike. The RPM does not read. It stays at zero. What could be wrong.

    Thank You
    There should be a wire that runs from the ECM to the tach. I forget the color, but you should be able to see it on a wiring diagram found in a free downloadable service manual from buellmods.com

  3. #3
    Thank you very much. I noticed if I turn the handle to the left... The gauge works again. Could it be a loose wire at the handle bar?

  4. #4
    Senior Member 34nineteen's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Buc-ees
    Posts
    3,938
    Quote Originally Posted by samuelseggs View Post
    Thank you very much. I noticed if I turn the handle to the left... The gauge works again. Could it be a loose wire at the handle bar?
    or a damaged wire in the harness, probably near the steering head.

  5. #5
    While you're rummaging around under the nose fairing, disconnect the ground leads from the steering neck (Ground #4) and inspect them for corrosion, breaks or other damage. That's a common trouble spot - not necessarily your issue, but a good check regardless.

  6. #6
    I have cleaned out the grounds at the steering neck but still not working perfectly. I will have to read through the manuals

  7. #7
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    10,008
    Do this from post #2

    Quote Originally Posted by 34nineteen View Post
    There should be a wire that runs from the ECM to the tach. I forget the color, but you should be able to see it on a wiring diagram found in a free downloadable service manual from buellmods.com



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •