Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Problem with LED turn signals after swapping to EP36

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2022
    Posts
    1

    Problem with LED turn signals after swapping to EP36

    Rescued an 03 blast from a garage after at least 10 years of sitting (or at least since last inspected). A couple of the turn signals were completely trashed so found some LED ones on Amazon instead of trying to track down OEM ones. I figured there would be a resistance issue knowing what I know about LEDs but figured I'd try anyway. Got them all hooked up and tried to test them. I got a loud humming from the relay and the light would turn on but only the first set of LEDs (they are progressive turn signals I'll post the link). I came on here to find what right relay to use and went and bought the EP36. Put that in and the loud humming turned into a low buzzing and the lights started to flicker but still only on that first LED. Do I need to add resistors as well and if so do I need them at each turn signal or is there a place I can put one resistor to correct them all?

    https://www.amazon.com/dp/B07Y8C34MP...roduct_details

    Thanks in advance!

  2. #2
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    10,046
    If you don't want to buy the resistors they recommend for LED conversion...

    and you don't want to buy the flasher relay they recommend for a LED conversion...

    You can always mod the OE flasher to work with them:

    https://www.buellxb.com/forum/showth...ED-flasher-mod

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vancouver WA
    Posts
    298
    I have a set of those on a Blast they don’t use a flasher at all!
    Make a jumper wire across the hot to signal terminals and the sequential function replaces the flasher.

  4. #4
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    10,046
    The sequential signals I have on the SS do use the OE flasher. Unmodified harness. I guess it all depends on the instructions he got with the item he bought.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vancouver WA
    Posts
    298
    Good to know I was looking for larger ones than I have on the Blast. What size are yours? Mine are about 2” long

  6. #6
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    10,046
    Mine are too, but my complaint is they're never bright enough

  7. #7
    Senior Member 34nineteen's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Buc-ees
    Posts
    3,973
    Quote Originally Posted by Cooter View Post
    Mine are too, but my complaint is they're never bright enough
    You're never bright enough.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vancouver WA
    Posts
    298
    The ones I bought had no instructions

  9. #9
    Senior Member Cooter's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Crawling up your skirt
    Posts
    10,046
    You don't read Mandarin?

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    Vancouver WA
    Posts
    298
    I thuught Mandrin was an orange and instructions was pictures



Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •