Results 1 to 7 of 7

Thread: M2 problems

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2
    2000 M2 Cyclone 19,780 miles

    Having some serious problems with this bike. I started it for the first time after the winter and left it idleing for a few minutes before I took it down the road. Three minutes after I started it I look back and see that there's oil pouring all over the ground so frantically I run over and shut it off. The oil cap/dipstick is 10 feet from the bike on the ground and the oil tank is overfliowing and smells like gas. I drained all of the oil and replaced it so I could take it for a quick spin to see if I got the same result, which I did. The bike runs and drives great, no hesitation in the takeoff, no rough idle but when I check the oil after running it, it's bubbly and smells of gas. I read through my service repair manual and came up with nothing, has anyone ever heard of this? Is there a way for gas to get into my crankcase? Any help would be great, I'm totally lost and itching to ride.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    5
    dont fill the tank so much 3/4 will do these sporter motors have been doing that forever lost my cap on marthas vinyard the first time 87 sporty and thought someone stole it. seems to do it more when its cold out made a mess of my garage more than once. anyway hope that helps

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    603
    Maybe a stuck float or dirty seat allowing too much gas into the cylinders and washing past the rings and getting into the oil?
    Matt

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    5
    p.s. its not gas just hot oil fill it 3/4 and ride

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    5
    see weird oil problem post below.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2
    Thank you for the advice guys! This forum could prove to be very helpful. LOve the pics too.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    542
    Yep as was stated above,
    I Fill mine while the bike is warm and running, and keep it near the full line. I knew what to expect, when I got mine but most Guys/gals with Tubers have had this issue.
    Later



Similar Threads

  1. A few problems!!!!
    By stewart2 in forum Troubleshooting
    Replies: 11
    Last Post: 07-03-2012, 01:14 AM
  2. Problems and Even Bigger Problems! Help?
    By beavecleave0957 in forum Buell Firebolt XB12, XB9
    Replies: 8
    Last Post: 05-27-2011, 08:04 PM
  3. Problems?
    By TXbobber in forum Buell Lightning XB12S, XB12Ss, CityX, XB12Scg
    Replies: 19
    Last Post: 09-07-2010, 04:48 PM
  4. TPS Problems
    By midnightrider10 in forum Troubleshooting
    Replies: 18
    Last Post: 05-27-2010, 02:48 PM
  5. HID problems
    By BryanXB12R in forum Technical Issues with the Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-24-2010, 04:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •